Easy chili con carne

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik hier

B2 Broekmans Zolder

Molenstraat 19, 3550 Zolder-Centrum
Iedere weekdag van 8.30 tot 19.00 uur & zaterdag tot 18.00 uur
Telefoon: 011 53 70 60

Geen kooktalent? Geen probleem! Deze Mexicaanse chili is makkelijk en smaakt overheerlijk! Je kan ‘m zo pittig maken als je wil, en zelfs invriezen om er later opnieuw van te smullen.

Wat hebben we nodig?

  • 1 el olijfolie
  • 500 g rundergehakt
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 1 tl chilipoeder
  • 4 teentjes look, gekneusd
  • 2 el tomatenconcentraat
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 25 cl runderbouillon
  • 1 blik rode bonen, uitgelekt
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl komijn

Hoe maken we het klaar?

  • Verwarm de olie op een hoge temperatuur in een pan en voeg het gehakt toe. Laat bakken tot het bruin is.
  • Voeg de ui, het chilipoeder en de look toe en laat bakken tot de ui glazig is.
  • Voeg het tomatenconcentraat toe en laat twee minuten bakken. Voeg vervolgens de tomaten en de bouillon toe, en daarna de bonen, oregano en komijn.
  • Laat 20 minuten koken zonder deksel. Kruid af met peper en zout, en serveer met rijst of brood.