Laat je inspireren door deze 8 originele kerstdecoraties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik hier

B2 Broekmans Zolder

Molenstraat 19, 3550 Zolder-Centrum
Iedere weekdag van 8.30 tot 19.00 uur & zaterdag tot 18.00 uur
Telefoon: 011 53 70 60

Kerstmis komt eraan. Dat dat zorgt voor huiselijke sfeer en gezelligheid, hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. De kerstboom staat er waarschijnlijk al. Maar misschien ben je nog op zoek naar enkele finishing touches om je woonst helemaal klaar te maken voor het kerstfeest? Met deze 8 originele decoratie-ideetjes helpen we je alvast een eind op weg!

Een vaas uit snoepstokken
Ken je ze nog, die leuke en lekkere snoepstokken in de vorm van een J uit je jeugd? Rood en wit gekleurd zijn ze ideaal om een originele vaas te maken in het kerstthema. Gewoon rond een leeg blik lijmen, afwerken met een rode strik en klaar. Makkelijk!   

Maak je eigen maretak
En geef er je geliefde een zoen onder, natuurlijk. Met vilt, een potlood om op stof te tekenen, parelversiering en een rode strik kom je al heel ver. Het geheel snij je uit met een breekmes en een kerstsnijvorm.

Drie kerstkransen onder mekaar
...vormen een leuke sneeuwman aan je deur! Tenminste als je ze in drie verschillende groottes koopt (of maakt) en ze in de juiste volgorde onder mekaar hangt.

Hang leuke denneappels in je boom
Denneappels met Kerstmis zijn natuurlijk niet zo origineel. Maar heb je ze al eens in het goud gemaakt? Dip ze onder in gouden bladverf of gebruik een mengeling van water, lijm en glitter voor een sprankelend effect. Je kan ze trouwens niet enkel in de kerstboom hangen, maar ook je kersttafel ermee decoreren of ze in een kerstmand gebruiken.

Kerstballen kleuren
Glitterende kerstballen, kerstballen waar je met krijt boodschappen op schrijft,… De mogelijkheden zijn zo uitgebreid dat we ze niet allemaal kunnen coveren. Kerstballen blijven dé kerstdecoratie bij uitstek!

Warme choco
Kerstmis blijft voor ons ook lekker gezellig samen warme choco drinken. Kies je favoriete chocolade, wat marshmallows of bijvoorbeeld Oreo-koekjes als topping, een grote transparante tas en bouw het op met laagjes. Zet een paar van deze tassen op tafel wanneer er bezoek komt en laat ze zelf hun warme choco maken door er enkel warm water of warme melk aan toe te voegen.

Cadeautjes van kussens
Ergens rode zetelkussens liggen? Pak ze in met een grote witte strik, en ze lijken net op kerstcadeautjes! Zo simpel, maar oh zo leuk!

Verlicht de oprit
En verwelkom je gasten van de eerste seconde in een zinderende kerstsfeer met deze lichtkorven. Als je echt all-in wil gaan, kan je het ook doortrekken tot in je inkomhal en woonkamer. Gegarandeerd dat je bezoek meteen in de juiste stemming zit!

Bron en foto’s: Readers Digest