Paastradities van over de hele wereld

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik hier

B2 Broekmans Zolder

Molenstraat 19, 3550 Zolder-Centrum
Iedere weekdag van 8.30 tot 19.00 uur & zaterdag tot 18.00 uur
Telefoon: 011 53 70 60

Het moeten niet altijd hazen en chocolade eieren zijn. Heel wat andere landen vieren Pasen op een originele manier. Wij hebben er de opvallendste uitgekozen!

 

Australiƫ
Down under zijn konijnen en hazen geen graag geziene gasten. Omdat ze heel wat oogst verwoesten, hebben de Aussies chocolade paashazen vervangen door snoep dat eruitziet als langoorbuideldassen. Even lekker, en misschien zelfs schattiger!

Finland
In Finland kan je niet alleen op Halloween een heks tegenkomen. Ook op Pasen verkleden kinderen zich als boze toverkollen, en gaan ze van deur tot deur om chocolade bedelen. Op Paasmaandag, als de heksjes hun buik rond hebben gegeten, vliegen ze weer het land uit.

Polen
Als je in Polen Pasen gaat vieren, trek je best een regenjas aan. Jongens proberen er namelijk de hele dag mensen nat te maken met emmers water, waterpistolen en zelfs tuinslangen. Ben je als meisje doorweekt? Dan ga je binnen het jaar trouwen!

Corfu, Griekenland
Op het Griekse eiland Corfu op Paaszondag? Let dan maar op je hoofd! De locals gooien er namelijk oude potten en pannen en rode kleipotten uit het raam. Een leuke traditie, en een snelle manier om op te ruimen!

Haux, Frankrijk
Een hongertje? Dan moet je met Pasen in de Franse stad Haux zijn. Sinds jaar en dag wordt daar een reusachtige omelet bereid op het dorpsplein. Maar liefst 1.000 mensen kunnen er van smullen


Heeft jouw familie ook een eigen paastraditie? Deel hem met ons op onze Facebookpagina!