RECEPT: Boekweit met romige champignonsaus

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik hier

B2 Broekmans Zolder

Molenstraat 19, 3550 Zolder-Centrum
Iedere weekdag van 8.30 tot 19.00 uur & zaterdag tot 18.00 uur
Telefoon: 011 53 70 60

Hmmm, lekker koud buiten. Herfst. Dan is er niks zo lekker als een heerlijk eenvoudig champignongerechtje.  Met boekweit natuurlijk, zodat het nog lekker gezond is ook.

Wat hebben we nodig (voor 4 personen)?

  • 200 gr boekweit
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 150 gr champignons
  • 50 gr doperwtjes
  • 200 gr room
  • zout en peper naar smaak

Hoe maken we het klaar?

  • Spoel de boekweit af met water. Kook dan 15 minuten op middelhoog vuur. Let op dat je hem niet te lang laat koken!
  • Smelt de boter in de olijfolie. Versnipper de ui, bak hem 5 minuten en voeg wat zout toe.
  • Schil de champignons voorzichtig. Spoel ze niet af, dan worden ze donker van kleur.
  • Snij de champignons en voeg ze toe aan de ui. Voeg ook de erwtjes toe. Roerbak 3 minuten.
  • Voeg de room toe en laat een paar minuten sudderen. Zet het vuur uit en strooi er wat peper over.
  • Breng de gekookte boekweit op smaak met wat zout en een beetje boter.
  • Giet de romige saus over de boekweit en het gerechtje is klaar om te serveren.

Hmmmm, genieten!

Bron: Allrecipes.nl