Eten jullie ook zo graag iets fris en licht wanneer het warm is? Wij alvast wel. En om jullie te verwennen, halen we een klassieker uit de kast: een zomerse salade met kip en meloen. Gezonder kan bijna niet, tenzij je echt een gezondheidsgoeroe bent en de mayonaise weglaat :)!

Wat heb je nodig?

  • 1 Galiameloen
  • 200 gram gemarineerde kipfilet (bijv. met kipkruiden)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 75 gram veldsla
  • 2 eetlepels mayonaise
  • halve eetlepel kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • snufje zout en peper

Hoe maak je het?

  • Niemand lust meloenpitjes in zijn salade. Snijd de meloen dus doormidden en verwijder de pitjes.  
  • Meloen laat zich het lekkerst serveren in bolletjes. Steek met een meloenbolletjeslepel zoveel mogelijk meloenbolletjes uit de helften. Zorg er wel voor dat de schilhelften helemaal intact blijven. 
  • Snijd de gemarineerde kip in blokjes. Indien niet gemarineerd, kruid de kip zelf met wat peper, zout, kipkruiden en kerrie.
  • Giet een scheutje olijfolie in een pan en bak de kipblokjes in ongeveer 5 minuten gaar.  
  • Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Schep de veldsla in een kom door elkaar.
  • Meng in een potje de mayonaise, het kerriepoeder, het paprikapoeder en een snufje zout en peper door elkaar. Graag een wat dunner sausje? Voeg dan een klein beetje water toe.  
  • Schep de meloenbolletjes, kip en paprika door de veldsla. 
  • Schep de salade in de meloenhelften en schep de kerriesaus eroverheen.

Bron: http://www.alvo.be