Supermarkt Broekmans in Zolder

Kwaliteitsvolle producten aan betaalbare prijzen voor wie wil winkelen in een aangename omgeving.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Klik hier

B2 Broekmans Zolder

Molenstraat 19, 3550 Zolder-Centrum
Iedere weekdag van 8.30 tot 19.00 uur & zaterdag tot 18.00 uur
Telefoon: 011 53 70 60

Over Broekmans

Waarom we bij Broekmans zo hameren op de versheid van producten? Daarvoor moeten we je eerst een verhaaltje vertellen.

Supermarkt Broekmans

Broekmans ontstond in 1929 als een ambachtelijke beenhouwerij, opgestart door de grootvader van huidig uitbater Jos Broekmans. Dat zegt eigenlijk al voldoende. Kwaliteit zit ingebakken in ons DNA. In 1960 werd een nieuwe beenhouwerij met aansluitende supermarkt gebouwd door de oom van Jos. In 1979 stapt Jos mee in de zaak, zijn echtgenote Christiane volgt in 1980. Een volgende stap in het succesverhaal vindt plaats in 1986, wanneer de supermarkt verhuist naar de Molenstraat. In 1989 wordt de drankenshop opgericht. Kwestie van nog meer te kunnen specialiseren. In 1996 nemen Jos en Christiane de zaak definitief over.

Drank

In 2002 is het tijd voor een nieuwe uitbreiding: een volledig aparte winkel waar de focus volledig op (alcoholische) dranken komt te liggen. Deze zaak is zo’n succes dat de drankenshop in 2011 verder uitgebreid wordt. In 2006 wordt ook nog eens de drankenspeciaalzaak TastToe overgenomen in Kampenhout. Tegelijkertijd wordt gestart met de bouw van een groot magazijn voor The Nectar.

The Nectar

The Nectar ontstaat in 2006 als een verdeler van exclusieve whisky’s via de groothandel aan wijnhandels en grossiers. Intussen is de passie overgeslagen naar andere distillaten: in het aanbod zijn ook kwaliteitsvolle rum, armagnac, cognac, calvados en grappa terug te vinden. Anno 2016 verdeelt The Nectar meer dan 3000 producten. The Nectar gaat hierbij steeds op zoek naar de beste distillaten voor zowel de professionele markt als het grote publiek.

Groep Broekmans

Bijna honderd jaar na de oprichting baat de Groep Broekmans dus vier zaken uit: de Alvo-supermarkt, de Drankenshop Broekmans en de whisky in Zolder, de drankenspeciaalzaak TastToe in Kampenhout en de drankengroothandel The Nectar. 

In totaal realiseert Groep Broekmans met een zestigtal medewerkers een omzet van ongeveer 25 miljoen euro.