Deze Quiche Lorraine, die in Frankrijk overal op de menukaart staat, zullen zowel de kleintjes als oma overheerlijk vinden!

Wat heb je nodig?

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 stengel prei
  • 200 g spekblokjes
  • 200 g geraspte gruyère
  • 4 eieren
  • 1 ui
  • 200 ml room
  • boter
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • taartvorm

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed ondertussen de taartvorm met het bladerdeeg en snij het deeg dat over de rand hangt af. Prik er met een vork enkele gaatjes in.
  • Pel en snipper de ui fijn. Spoel de prei en snij hem in reepjes. Verhit boter in de pan en fruit de ui en de prei. Laat afkoelen.
  • Bak de spekblokjes goudbruin in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Kluts de eieren los met de room. Voeg de kaas toe en breng op smaak met een snuifje nootmuskaat, peper en zout.
  • Verdeel de spekblokjes en de groenten over de bodem. Giet de eieren erover en zet de quiche 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de bodem lichtbruin is en de vulling gestold is. Laat afkoelen op een rooster en haal de quiche uit de vorm.
  • Serveer met een lichte salade. Deze quiche is zowel warm als koud lekker!

Bron: Libelle Lekker