Shepherd’s Pie: Ierser wordt het niet. Een ideaal gerechtje om op 17 maart op tafel te toveren voor je gasten. Moeilijk is het alvast niet. Succes! 

Wat heb je nodig?

  • 500g lamsgehakt
  • 300g bloemige aardappelen
  • 2 uien
  • 2 el olie
  • 1 pakje tomatenpuree
  • 60ml melk
  • 20g boter
  • 50g geraspte cheddar
  • nootmuskaat 
  • peper 
  • zout

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de aardappelen. Kook ze gaar in lichtgezouten water.
  • Pel en hak de uien. Fruit ze glazig in olie. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • Roer er nu de tomatenpuree door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de aardappelen af. Pureer ze met de melk en de boter. Breng zoals gewoonlijk op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • Beboter 4 kleine ovenschaaltjes en verdeel er het gehakt over. Dek af met een laagje puree en bestrooi met cheddar. Zet 20 minuten in de oven, tot er een goudgeel korstje op zit.

Bron: http://www.alvo.be