Nog niet genoeg van al het snoep bij Halloween? No worries: met deze snoeptaart ben je wel weer even zoet. Enjoy!

Wat heb je nodig?

  • 500 g suiker
  • 140 g eiwit (ongeveer 5 eiwitten)
  • 150 g suiker
  • 100 ml water
  • 24 g gelatineblaadjes
  • 250 g eiwit (9 à 10 eiwitten)
  • 500 g suiker
  • 140 g eiwit (ongeveer 5 eiwitten)
  • 150 g suiker
  • 100 ml water
  • 24 g gelatineblaadjes

Hoe maak je het?

Voor de meringuebodems:

  • Klop het eiwit op in een kom, en voeg geleidelijk aan de suiker toe.
  • Blijf kloppen tot het heel stevig is.
  • Steek het eiwit in een spuitzak en spuit de gewenste vorm op een bakplaat met bakpapier.
  • Maak bijvoorbeeld een cirkelvormige taart: twee grote bodems, twee middelgrote en twee kleintjes.
  • Bak de meringue gedurende 2 uur af in een voorverwarmde oven op 100 à 120°C.
  • Maak intussen een glazuur van bloemsuiker en eiwit, om de taart mee aan elkaar te lijmen.
  • Leg de meringuebodems op elkaar, met telkens een laag glazuur tussen.
  • Smeer ook op de buitenkant van de taart een flinke laag glazuur.
  • Om te vermijden dat er teveel vocht in de oven zou hangen, steek je best een houten lepel tussen de deur van de oven.
  • Heel voorzichtig zijn als je de bodems van de bakplaat haalt, die zijn erg breekbaar.
  • Zoek het juiste evenwicht tussen bloemsuiker en eiwit voor het glazuur. Als het te stevig is, voeg je wat eiwit toe, en als het te slap is, doe je hetzelfde met bloemsuiker.

Voor de chocoladelolly:

  • Laat melkchocolade of fondant chocolade au bain-marie smelten tot ze ongeveer 30°C is.
  • Leg enkele stokjes op een plaat met bakpapier.
  • Breng aan de bovenkant van elk stokje een schijfje gesmolten chocolade aan.
  • Strooi de garnituur over de chocolade: bijvoorbeeld brésiliennenootjes, discobolletjes,…
  • Laat de chocolade kristalliseren in de koelkast.

 

Voor de suikerlolly:

  • Breng een tiental gele Napoléonsnoepjes samen in de mixer.
  • Vermaal de snoepjes tot er een poeder overblijft.
  • Strooi een laagje poeder in enkele cirkelvormpjes op een bakplaat met bakpapier.
  • Laat 5 minuten opwarmen in een oven van 200°C.
  • Leg op elk schijfje karamel een stokje.
  • Raak de caramel niet aan met je vingers tot ze volledig afgekoeld is. Echt niet he!

Voor de marshmallows:

  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Laat de suiker enkele minuten opkoken in het water. Doe eerst het water in de kookpot, en pas daarna de suiker. Laat het mengsel zeker niet bruin worden.
  • Begin de eiwitten stevig op te kloppen.
  • Knijp de gelatineblaadjes goed droog en voeg ze toe aan de warme siroop van water en suiker.
  • Voeg de siroop toe aan de eiwitten terwijl je die nog zeker vijf minuten blijft opkloppen.
  • Vul een spuitzak met het mengsel en bedek een plaat met bakpapier ermee.
  • Strooi het gewenste garnituur over de marshmallows: hagelslag, chocoladeschilfers,…
  • Laat de marshmallows opstijven.

Bron: http://www.alvo.be