De Kiyomi Sinaas

Een paar jaar geleden ontdekte een teler in een citrusboomgaard in Valencia bruingekleurde sinaasappelen aan een Navelboom. Het fruit aan alle andere bomen had de gebruikelijke oranje kleur. Hij besloot de bruine sinaasappelen te laten analyseren en het resultaat was verrassend  De bruingekleurde sinaasappelen bleken beter van kwaliteit en smaak te zijn dan de andere sinaasappelen.

Dit leidde tot het besluit om dit nieuwe ras te vermeerderen door middel van enten om een nieuw levensvatbaar ras te ontwikkelen dat de naam ‘Navel Chocolate’ kreeg. De Navel Chocolate-sinaasappelen zijn zoeter van smaak dan gewone Navel-sinaasappelen, hebben een lagere zuurgraad en zijn bovendien sappiger. Daarnaast zijn ze ook nog eens lang houdbaar wat dit ras tot een exclusief product van topkwaliteit maakt.

De oogst van het ras gaat in december van start, wanneer de bruine kleur van de sinaasappelen voldoende is ontwikkeld en duurt tot half januari.

choco sinaas verpakt
choco sinaas x4

Ken je deze vruchten al?

Recepten

Ontdek onze recepten waar "Choco sinaas" gebruikt wordt!