De Kiyomi Sinaas

De Kiyomi is het best te beschrijven als een kruising tussen een Navel-handsinaasappel en een Satsuma-mandarijn. Deze kruising noemen we een Tangor ( Tangerine x orange). Bij de Kiyomi zijn de beste eigenschappen van beide soorten verenigd: het vruchtvlees is mals en zoet zoals de unieke zachte smaak van de Navel sinaasappel, maar laat zich net zo makkelijk pellen als een mandarijn.

Een makkelijk te pellen vrucht met een unieke, zachte citrussmaak. Veel sap en lekker vruchtvlees, ofwel eten en drinken tegelijk!  Daarnaast heeft het fruit de laatste jaren keer op keer aangetoond over een uitzonderlijk lange houdbaarheid te beschikken.

Deze heerlijke  zoete en sappige vrucht is ontstaan in het Japanse Okitsu Fruit Tree Research Station. Voor het eerst op de markt in 1979. De bomen bezitten de eigenschappen van de Satsuma en zijn redelijk bestand tegen vorst.

Tot 1990 vond teelt van de Kiyomi voornamelijk plaats in Japan. In 1996 is de Kiyomi verspreid over de meeste citrus producerende landen in de wereld. Vandaar dat onze Kiyomi’s uit Zuid-Afrika komen. Deze Zuid-Afrikaanse Kiyomi is beschikbaar in de periode juli en Augustus.

Kiyomi Compositie

Ken je deze vruchten al?

Recepten

Ontdek onze recepten waar "Kiyomi" gebruikt wordt!