De smaak van het oosten naar je eigen keuken halen? Dat is niet zo moeilijk als je denkt! Tip: voeg noedels aan deze soep toe voor een steviger hoofdgerecht.

Wat heb je nodig?

  • 2 à 3 kipfilets
  • 2 l water
  • grof zout
  • 4 teentjes knoflook, gekneusd
  • 4 dunne schijfjes gember
  • 3 sjalotten, fijngesneden
  • ½ bos koriander
  • 2 grote citroengrasstengels, fijngesneden
  • enkele krullen limoenzeste
  • 2 el limoensap
  • 1 el vissaus
  • 1 of 2 rode pepers, fijngesneden
  • verse koriander en limoenpartjes als garnering

Hoe maak je het?

  • Breng het water en 1.5 theelepel zout aan de kook in een grote pot. Voeg de kipfilets toe. Schep het schuim eraf. Voeg de knoflook, de gember, de sjalotten, de koriander, 75 g citroengras en de limoenzeste toe. Zet het vuur lager en laat met een deksel 30 minuten lang sudderen.
  • Haal de kipfilets uit de soep en zet opzij. Laat met een deksel nog eens 30 minuten sudderen.
  • Snij de kipfilets in stukken.
  • Giet de soep door een zeef en giet ze daarna weer in de pot. Voeg ook de stukjes kip toe aan de pot.
  • Roer de pepers en de rest van het citroengras door de soep. Laat 10 minuten lang zonder deksel sudderen. Schep het vet eraf. Giet het limoensap en de vissaus erbij. Kruid af met zout. Garneer met de koriander en de limoenpartjes.

Bron: http://www.alvo.be