Voor 4 personen

30 min bereidingstijd

Wat heb je nodig?

  • 300 g postelein
  • 750 g puree aardappelen
  • 150 g zure room
  • 4 pangasiusfilets
  • olijfolie
  • boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  • Schil en was de aardappelen en kook ze gaar.
  • Was de postelein en laat goed uitlekken. Als de aardappelen zacht zijn plet je ze grof, er mogen nog wat stukjes in zitten.
  • Meng de zure room en 200gr postelein onder de puree en kruid met peper, zout en wat nootmuskaat.
  • Blancheer 100gr postelein kort in kokend water. Giet af en mix fijn met wat olijfolie, peper en zout. Kruid de visfilet met een beetje peper en zout.
  • Smelt (flink wat) boter in een pan en bak de vis 2 à 3 min aan elke kant.
  • Schep op elk bord wat puree met postelein en leg er een pangasiusfilet op. Werk af met wat coulis van postelein.