Heerlijk vegetarisch lunchgerechtje voor 4 personen.
Tip: serveer het bij een barbecue, succes verzekerd.

Wat heb je nodig?

  • 4  trosjes torrito trostomaten (of andere kleine tomaten)
  • olijfolie
  • 1 theelepel komijn
  • 2  teentjes knoflook (in dunne plakjes)
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • enkele takjes verse tijm
  • enkele takjes verse oregano (of ½ theelepel gedroogde)
  • geraspte schil van 1 citroen
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 2  potjes griekse yoghurt
  • pilipili

Hoe maak je het?

  • Schik de tomaten in een niet te grote ovenschaal (ze moeten er net in passen). Bedruppel ze ruim met olijfolie. Voeg de komijn, de knoflook, de bruine suiker, de tijm, de oregano en de helft van de citroenschil toe. Breng op smaak met zeezout en peper. Zet 20 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven en zet dan de grill aan. Laat nog ± 8 minuten roosteren totdat de tomatenschilletjes zwart beginnen kleuren.
  • Meng intussen de Griekse yoghurt met de rest van de geraspte citroenschil, peper, zout, olijfolie en pilipili. Smeer deze over vier bordjes. Leg hierop telkens een trosje tomaten.
  • Overgiet met de vloeistof uit de ovenschaal.
  • Werk eventueel nog af met extra oregano.
  • Serveer met stokbrood.

Een andere hoeveelheid bereiden? Bekijk het volledige recept op https://www.alvo.be/nl/recepten/geroosterde-trostomaten-met-yoghurt