Wat heb je nodig?
- olijfolie
- 1 ui (fijngesneden)
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- peper en zout
- 4 stronken prei (in dunne ringen)
- 2 deciliters groentebouillon
- 4 eieren
Hoe maak je het?
- Verhit de olijfolie in een pan. Fruit hierin de ui en de knoflook glazig. Breng op smaak met komijnpoeder, cayennepeper, peper en zout.
- Voeg de prei toe en roer goed.
- Overgiet met de groentebouillon en dek af met een deksel. Laat 20 minuten garen.
- Verwijder het deksel en laat het vocht verdampen.
- Maak vier kuiltjes in de prei en breek hierin telkens een ei. Laat dit gaar worden en serveer.
Een andere hoeveelheid bereiden? Bekijk het volledige recept op https://www.alvo.be/nl/recepten/shakshuka-met-prei