Alles wat je moet weten over de aardbei

Vroeger snoepte men enkel tijdens de lente van verse aardbeien. Onze Belgische telers dachten: ‘dat kan beter’. Dankzij hun vakmanschap geniet je nu tot diep in het najaar van heerlijke aardbeien van bij ons. 

aardbei-hannos

Tijdens het aardbeiseizoen komen onze Belgische aardbeien van de lokale fruitteler Hannosset-Nikolaï in Sint-Truiden.

voedingswaarden bimi

Voedingswaarden 100g

  • Kcal: 36 kcal
  • Vet: 0,1g
  • Koolhydraten: 7,4g
  • Eiwit: 0,8g
  • Vezels: 1,2g
  • KJ: 151kJ

Op je gezondheid
Aardbeien leveren weinig calorieën en zijn rijk aan vitamine C. Zo levert 100 g aardbeien (ongeveer 7 stuks) bijna de helft van de benodigde dagdosis vitamine C.

De perfecte aardbei…

… voelt stevig aan

… toont glanzend fris, helder rood

…zijn niet mat of zacht
want dan is de aardbei overrijp

Op z’n best in de lente!

Aardbeien zijn heel het jaar door verkrijgbaar. De Belgische aardbeien van fruitbedrijf Hannosset-Nikolaï liggen (normaal) van eind maart tot december in de winkel.

Hoe bewaar je aardbeien?

Bewaar aardbeien droog en koel, en laat de kroontjes aan de vrucht hangen. Haal de vruchten met weke plekken er tussenuit . Invriezen mag, maar enkel om er nadien coulis, jam of siroop van te maken. Eens ontdooid verliezen aardbeien namelijk hun mooie kleur en sappig uitzicht.

Lekker klaarmaken

Spoel eerst en snijd dan pas het kroontje weg. Zo voorkom je dat de aardbeien te veel water opnemen en aan aroma verliezen. Hou ze kort in het water en leg ze nadien voorzichtig in een vergiet om uit te lekken.

Recepten

Ontdek onze recepten waar "Aardbei" gebruikt wordt!